Har du fødselsangst? Ikke be Google om hjelp

Det er veldig vanlig å grue seg til å føde, men for noen går det over i fødselsangst. Hvor mange sliter med dette? Og hva bør du gjøre hvis du er veldig redd for å føde?

Lena Henriksen

-Når du er kjemperedd produserer du masse stresshormoner, og de samarbeider ikke så bra med fødselshormonene, sier førsteamanuensis og jordmor Lena Henriksen ved OsloMet.

Hun har i denne ukens podkast mange gode råd for å unngå å få fødselsangst. Et av rådene er å be fagpersoner om hjelp, ikke Google.   

Henriksen er en av flere forskere bak en fersk studie blant over 2.000 gravide kvinner på fem ulike sykehus i Norge. Ønsket de seg keisersnitt eller vanlig fødsel, og hva endte de opp med til slutt? Hvor mange av dem hadde fødselsangst?

Les mer om fødselsangst og keisersnitt her:

  1. M. Lukasse, S. Vangen, P. Øian, M. Kumle, E.L. Ryding, B. Schei Childhood abuse and fear of childbirth—a population-based study Birth. 2010 Dec;37:267-274 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21083717
  2. EML Løvåsmoen, MN. Bjørgo, M. Lukasse, B. Schei, L. Henriksen. Women’s preference for caesarean section and the actual mode of delivery – Comparing five sites in Norway. Sex Reprod Healthc. 2018 Jun;16:206-212 https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1877575617303622#!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *