Kan en hund være snill? Kan en rotte være rastløs?

Kan forskere gi menneskelige egenskaper til dyr?

Espen Sjøberg

Espen Sjøberg

Skal vi lære noe om dyr, kan vi ikke anta hva de føler og tenker. I denne episoden skal du få lære om det greske ordet Antropomorfisme. Espen Sjøberg er stipendiater ved Institutt for atferdsvitenskap og bruker rotter i forskningen sin.

Les mer:

Aftenposten viten 5. juni 2018: Å gi menneskelige egenskaper til dyr kan være problematisk

Logical fallacies in animal model research – om hvordan dyreforsøk må være veldig grundige metodisk, og antropomorfisme berøres noen ganger (et godt eksempel på antropomorfisme der er når papegøyer snakker så blir det feil å anta at papegøyene forstår språket vårt – de bare gjentar ordene).

Ascending vs. descending delays: A delay discounting experiment on an animal model of ADHD

Empathic behavior in animals – Can rodents show empathy?

Dyr hjelper hverandre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *