Spis opp fisken din

Det er for lite fisk til at hele verden kan få det de trenger av den viktige omega-3 fettsyren.  Kan krill være et sånt alternativ og hva er forskjellen på omega-3 fra krill og fisk?

Amanda Rundblad

Amanda Rundblad

For to år siden besøkte Amanda Rundblad podkasten vår og fortalte om studien hun var i gang med. Nå har Amanda disputert med en doktoravhandling om marine omega-3 fettsyrer fra forskjellige kilder og effekten av disse.

I denne episoden forteller Amanda om resultatene fra forskningen sin og forskjellene mellom de ulike kildene til fiskefett. I tillegg forteller Amanda om hvordan omega-3 påvirker genene våre og blodsukkeret vårt.

En ting er fortsatt sikkert, spis fisk  minst tre ganger i uken!

Les mer:

High-quality fish oil has a more favourable effect than oxidised fish oil on intermediate-density lipoprotein and LDL subclasses: a randomised controlled trial

Effects of krill oil and lean and fatty fish on cardiovascular risk markers: a randomised controlled trial

Effects of fish and krill oil on gene expression in peripheral blood mononuclear cells and circulating markers of inflammation: a randomised controlled trial

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *