Påskeegg på godt og vondt

Hva er det lurt å fylle påskeegget med? Vi har påskeggperspektivet fra både samfunnsernæringsfaget og forbruksforskeren!

Før vi tar påskeferie snakker vi med førsteamanuensis Mone Eli Sæland fra samfunnsernæring ved HiOA og forskningsleder Arne Dulsrud fra SIFO ved OsloMet.

studio

Mone Lager alternativt påskegodt i podcaststudio, og Arne følger med.

Andreas og Anniken har tatt med et påskeegg de trodde kunne friste, men uffda: Mone påpeker dette kun inneholder sukker, kunstig smak og aroma, og kunstig farge. Hun har heldigvis hatt med et alternativt innhold til påskeegget som vi får smake på!

Til tross for at Mone påpeket at det sukkerholdige smågodtet er «heavy saker» for kroppen, mener hun fortsatt at vi skal kose oss. Men med de rette kaloriene – for all mat inneholder jo uansett kalorier.

– Jeg ville ikke drømme om å komme med noen kostråd som tar fra folk matgleden, sier Mone.

Arne Dulsrud etterlyser flere alternativer til det billige godteriet. Han mener at butikkkjedene som lokker med billig godteri, ikke spiller på lag med foreldre og de som gir kostholdsråd.

– Effekten av å drive markedsføring i butikk og hylleplassering er veldig stor, sier Arne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *