Hvorfor skal vi utforme universelt?

Hvorfor skal vi bruke tid og penger på universell utforming? Og hva er egentlig universell utforming?

IMG_4384I denne episoden snakker vi med professor i informasjonsteknologi, Frode Eika Sandnes og stipendiat Gerd Berget som begge er opptatt av universell utforming. Gerd forsker på dyslektikere og søkesystemer.

Vi beklager at denne podcastepisoden ikke er transkribert og universelt utformet.

Les mer på Difi sine hjemmesider:

https://www.difi.no/veiledning/universell-utforming-av-ikt

Khrono: Forsker på dysleksi og søkesystemer

2 Svar på “Hvorfor skal vi utforme universelt?”

 1. Jeg savnet universell utforming for folk med psykososiale funksjonsnedsettelser, som «trigger warnings» for psykisk traumatiserte studenter.

  Svar

  1. Hei Sigrun,
   du tar opp et veldig viktig spørsmål, som dessverre ikke er dekket av dagens lovgivning om universell utforming. Kognitive funksjonsnedsettelser kalles ofte «usynlige funksjonsnedsettelser». Disse har dessverre fått lite oppmerksomhet både i forskning, lovverk og retningslinjer sammenlignet med andre utfordringer. Her er det helt klart en viktig jobb å gjøre, og vi håper dette er temaer som blir tatt tydeligere med i debattene fremover. Dersom universell utforming skal fungere må den være rettet mot alle typer mennesker, og psykososiale utfordringer.

   Hilsen Gerd

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *