Hvordan er det å vokse opp i Norge?

Gjennom forskningsprosjektet Ung i Norge, har forskere fulgt over 2600 nordmenn fra de var i tenårene til de nå er i 40-årene. Gjennom 28 år har forskerne dannet seg et bilde av hvordan det er å vokse opp i Norge, ved å stille spørsmål om blant annet familieliv, utdanning, seksualitet, psykisk helse, sosial integrasjon og rus. 

I høst starter Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet den femte runden med omfattende spørreundersøkelser. I denne podkasten forteller prosjektleder og psykologiprofessor Tilmann van Soest og sosiologiprofessor Willy Pedersen om gjennomføringen av årets undersøkelse. De vil blant annet finne ut: Hvem faller utenfor samfunnet som voksne? 

De forteller også om interessante funn fra tidligere undersøkelser, og hvordan disse funnene har bidratt til politikkutforming. Lurer du på hvordan det går med de snilleste barna? Eller hva som skjer med unge som blir tatt for å selge ulovlige rusmidler? Eller kanskje du vil høre mer om Pedersens møte med Bispekollegiet om kristne ungdommers seksuelle erfaringer? Da bør du høre podkasten.  

Les mer om prosjektet på Ung i Norges nettsider https://ung-i-norge.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *