OsloMet gjennom 200år

Jan Messel

Selv om OsloMet bare er noen måneder gammel strekker historien seg 200 år tilbake. I dagens episode forteller Jan Messel om de første utdanningene, kvinnene som etablert profesjonsutdanninger, kjønnsubalanse, akademisering, sammenslåing, ivrige politikere, Gudmund Hernes og mye mer. Velkommen til en lærerik historietime.

Les mer på «Rom for historien»

Foto: Ukjent/Nasjonalbiblioteket

Ett svar på “OsloMet gjennom 200år”

 1. Bjørn Aastebøl 28. april 2018 kl. 13:06

  Hei Elise!
  Syk i dag og tok meg tid til å høre hele podcasten. Engasjerende må jeg si. Intressant at kjønnsrollene er såpass fastlåst fortsatt. Da jeg begynte på sykepleierutdanning i 1976 på Statens sykepleierhøgskole? (tror det var høgskole), var det 25% menn på mitt kull. Selv hadde jeg en ingeniørutdanning bak meg og 2 års jobb som ingeniør. Men opplevde at jobben på et vis manglet en dimensjon, som nok er en betraktning som har kommet til meg mange år senere.
  Dette valget skapte et forklaringsproblem for mine tidlige guttevenner. Gutta lurte på om jeg enten var hadde blitt kristen, eller homofil. En kalte meg, på en fest, for Jæva rompevasker!,
  Jentene syntes mitt valg var bare flott…
  Den gangen var vi gutta på kullet overbevist om at kjønnsfordelingen ville jamne seg ut. Dette var starten på en veg mot likestilling også på dette feltet, i det miljøet jeg vanket. Slik skulle det ikke bli. Så har vi vel sett at det vi trodde på av likestilling for over 40 årsiden heller ikke på andre områder i samfunnet helt har slått til. Men vi gir vel ikke opp?
  Takk for en lærerik historieundervisning!
  Mvh Bjørn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *