Terrorfrykt i ferien

Rapportering om og etter terrorangrep preger mediebildet i skremmende grad om dagen. Keep calm, and carry on, sier vi, for terroristene skal ikke få oppnå det de ønsker! Men hvordan skal vi klare å leve med terrorfrykten i hverdagen? Skal vi tilpasse ferieplanene våre etter den for eksempel? Trenger vi i det hele tatt å være redd for terror? Er det rett og slett en fobi?

HiOA-forsker Lars Gule har spesialisert seg på ekstremisme, og forteller programlederne Hallvard og Kjersti at risikoen for å bli utsatt for terrorangrep på sommerferiereisen er forsvinnende liten, men det er noen forholdsregler man kan ta.

Han forteller også om hva terroristene ønsker å oppnå, og hvem de er.

Og spiller mediene noen rolle i situasjonen vi står i med økt antall terrorangrep i verden?

Les mer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *