Hva er en mipster?

I dag tar vi for oss en av snakkisene fra uka som har gått: mipstere! Mange så sikkert Dagsavisens forside lørdag 28. mai, der det sto «Ung, muslim og stolt. Møt generasjon mipster».

En av kildene i Dagsavisens sak er Pia Henriksen. Hun har nettopp tatt master på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Hun har sittet på Tøyen i Oslo og observert hvordan Oslos unge går kledt. Og hva fant hun? Mipstere! Unge folk med trange svarte jeans – og hijab.

mipster

Pia Henriksen
Foto: Kristin Hansen

Vi lurte egentlig litt på hvorfor vi ikke kan kalle alle for hipstere uavhengig av hijab, religion og kultur. Pia forklarer at mipsterne i motsetning til hipsterne gjør opprør. Mens hipsterne romantiserer det gammeldagse, representerer mipsterne en opprørsmote vi ikke har sett siden punken.

 

Faksimilie: Dagsavisen

Ett svar på “Hva er en mipster?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *