Syng for livet!

Visste du mennesker som synger mye lever lenger enn andre? At blodtrykket stabiliseres, og lykkehormonene spruter når du traller i vei sammen med barna dine eller til favorittlåtene på radio? At sang og musikk er samlende, og er et grunnleggende element i all kultur er det vel ingen tvil om.

Derfor er det så viktig å bevare sang som en viktig del av innholdet i barnehagen og skolen, slik at alle får et naturlig forhold til sang og musikk helt fra barnsben av.  Det er sang-forskerne Ingrid Danbolt og Jan Sverre Knudsen, og de sangglade programlederne Ida og Kjersti skjønt enige om i dagens episode!

Ingrid og Jan Sverre har dessuten forsket på de ulike måtene barnehagepedagoger kan være musikalske veivisere på. Noen fungerer som DJ, noen som korleder, og andre som fasilitator eller artist.

Velkommen inn i en lærerik samtale om sangens betydning for oss, og la deg inspirere til å synge mer i hverdagen!

Les mer:

Ingrid og Sverre sin forskningsartikkel: https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/1463949118756369

Australsk oppslag om deres forskningsprosjekt: https://www.teachermagazine.com.au/articles/musical-leaders-in-the-early-years

Ett svar på “Syng for livet!”

  1. Supert, Ingrid og Jan Sverre! Viktig tema formidlet med energi, iver, innsikt og kunnskap. Forbilledlig. Hurra for det syngende universitet! Hurra for musikkseksjonen! Dere gjør en formidabel jobb.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *