Gaming – møt barna der de er

Portrettbilde av Marius Ruud
Marius Ruud

Marius Ruud er ferdig utdannet barnevernpedagog og har sammen med to andre medstudenter startet Gamingkontakten. Bedriften leverer digitale støttekontakttjenester til bydeler og kommuner med fokus på gaming.

Parallelt med å spille sammen med barna jobber Gamingkontakten med kunnskapsformidling til andre voksne rundt barna. I denne episoden forteller Marius om den digitale hverdagen til barna og hvordan voksne, både foreldre og hjelpeapparat, kan møte barna på deres arena.

Les mer om Gamingkontakten på https://www.gamingkontakten.no/

4. september 2019 ble Spillerom – Regjeringens dataspillstrategi 2020 – 2022 lansert – https://www.regjeringen.no/contentassets/42ac0925a3124828a2012ccb3f9e80c9/spillerom—dataspillstrategi-2020-2022.pdf

«Dataspill er både underholdning og opplevelser.Det er en kulturform som kan oppmuntre til kreativitet, nysgjerrighet, samarbeid, læring og planlegging. Videre kan spill være både lek og meningsbærende innhold, og tilby fellesskap og en arena for sosial interaksjon.» 

-Side 13 i Spillerom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *