Universal design and technology

skjermbilde-2016-09-26-kl-21-43-55In this episode, we discuss universal design with our guest Anthony Giannoumis. He is doing his research on how we can design technology for everybody.

Universal design is not only about disability. It’s about the barriers that people experience using the web – barriers that may result from a person’s environment, age, gender, ethnicity or disability.

Master Programme in Universal Design of ICT – http://www.hioa.no/eng/Studies/TKD/Master/Universal-Design-of-ICT

Norsk

I denne episoden har vi (igjen) fått besøk av Anthony Giannoumis. Han er opptatt av hvordan vi kan utforme teknologi som alle kan bruke. Men universell utforming handler ikke bare om teknologi. Klart og tydelig språk er noe vi alle kan bli flinkere på.

Masterstudium i universell utforming av IKT – http://www.hioa.no/Studier-og-kurs/TKD/Master/Universell-utforming-av-IKT

2 Svar på “Universal design and technology”

 1. Ida Marie Andersen 21. oktober 2016 kl. 20:02

  Hei,
  Burde det ikke vært en henvisning til masterstudiet Universell utforming av IKT her, og i det minste en lenke til studiet? Det er jo et relativt nytt og kanskje ikke så kjent studium. Har fått vite at det er en fra TKD som snakker, men han skal jo intervjue en utenlandsk forsker.

  Svar

  1. Sjølvsagt burde vi lenke opp studia, og no er det gjort!

   Vi noterar oss at det ikkje kjem klart fram kven som tar del i episoden. Anniken og Hallvard (begge kommunikasjonsfolk på HiOA og med norsk som morsmål) intervjuar Anthony som er forskar (og amerikansk) på HiOA med universell utforming som fagfelt.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *